ЛЕСНО ДОМАШНО БИРА (Paperback)

ЛЕСНО ДОМАШНО БИРА By Петя И&#10 Cover Image

ЛЕСНО ДОМАШНО БИРА (Paperback)

$41.99


Special Order
(This book cannot be returned.)

Бирите със своя сладък, препечен, малцов или орехов вкус могат да добавят дълбочина към ястия от закуска до закуски, десерти и основни ястия. . И не се притеснявайте, че ще се напиете - почти целият алкохол се изпарява по време на процеса на готвене. Тези ястия ще накарат гостите ви да се чудят каква е тайната съставка (и да се върнат за още ).


Различните бири се съчетават добре с различни храни, така че е важно да научите разликите във вкуса, преди да отидете в кухнята. Бирата може да се раздели на две основни групи ейл и лагер. Ейлът, оригиналната бира, се приготвя по начин, който води до плодови, земни вкусове. Лагерите използват по-модерни системи за варене, за да бъдат по-леки и сухи. Всеки вид бира има ясно различен вкус, който се съчетава добре с определени храни. По-долу ще намерите разбивка на няколко често срещани типа и някои рецепти, които използват всеки от тях.


Пшенични бири

Пшеничните бири са бледи, често нефилтрирани (следователно мътни) и имат плодов, мек, хрупкав вкус, подходящ за салати и риба.

Pale Ale и Bitter

Неговата хрупкавост се врязва прекрасно в богати, мазни меса като дивеч. Светлият ейл е по-силен, с по-силна газировка и върви добре с всичко - от хляб и сирене до риба и чипс.

Портър

Той е по-малко препечен от стаута и по-малко горчив от светлия ейл и улавя особено добре вкусовете на яхниите.

Стаут

Стаутът разкрива вкусовете във всичко - от миди до яхнии. Заради отличителните си нотки на кафе и шоколад, той също е идеален за смесване в богати десерти.

Product Details ISBN: 9781783571512
ISBN-10: 1783571519
Publisher: Not Avail
Publication Date: March 1st, 2023
Pages: 218
Language: Bulgarian